Bravarija Prežigalo d.o.o. ima sjedište i pogon za proizvodnju u Krapinskim Toplicama, na adresi Maturovec 22a (Krapinsko-zagorska županija), te dugi niz godina posluje vrlo uspješno.

Davne 1978. godine osnovao ju je gospodin Ivan Prežigalo, te kroz niz narednih godina uspješnog poslovanja ulagao u razvoj i modernizaciju svoje djelatnosti.

Od 1991. godine očevim stopama kreće sin Marijan Prežigalo, upisujući srednju školu smjera strojobravar. U očevoj bravarskoj radioni obavljao je praktični dio nastave, te sve slobodno vrijeme koristio za stjecanje novih znanja u izradi bravarije.

Proizvodni pogon naše firme proteže se na 900m2, te posjeduje veliki broj modernih profesionalnih strojeva, potrebnih za kvalitetnu izradu umjetničkih kovanih i inox proizvoda. Nakon niza godina provedenih u bravarskoj radioni svoga oca, te sa iskustvom i znanjem izrade cijelog asortimana kovanih umjetničkih i inox bravarskih proizvoda 2005. godine sin Marijan Prežigalo nastavlja tradiciju i preuzima vođenje cjelokupne firme.

Posebno treba spomenuti da smo mnogo puta bili angažirani od strane Ureda za zaštitu spomenika u Zagrebu, za adaptaciju i izradu kovanih ograda na spomenicima, po prethodnim modelima, od kojih je najpoznatiji Kačićev spomenik na križanju Ilice i Mesničke ulice, u samom centru grada Zagreba.

kacicev_spomenikTakođer smo radili na adaptaciji, odnosno izradi kovane bravarije na Banskim dvorima u Zaprešiću, a posao se proširio i izvan granica naše domovine, tako da smo svoje usluge djelatnosti nudili i na području Rusije, gdje se radila kompletna bravarija na hotelu Savoy u Moskvi.

Prisustvovali smo na svim važnim obrtničkim okupljanjima, te velik niz godina sudjelovali u izlaganju svojih proizvoda i usluga na Zagrebačkom Velesajmu, i Velesajmu u Münchenu.

Ostale važnije bravarske radove radili smo na slijedećim objektima:

 • Dvorac “Bežanec” u Pregradi
 • Dvorac “Klokovec” u Krapinskim Toplicama
 • Dvorac “Gjalski” u Zaboku
 • Hotel “President” u Zadru
 • Hotel “Albin 2″ u Zadru
 • Hotel “Stari Puntjar” u Zagrebu
 • Konjički klub i restoran “Trajbar team” u Zaprešiću
 • Restoran “Pajdaš” u Pregradi
 • Restoran “Zaboky” u Zaboku
 • Restoran “Ribarska kućica” u Bolu na Braču
 • Caffe barovi i noćni klubovi “Old Pharmacy Pub” u Zagrebu, “Route 66″, “Royal”, “Aurora” u Zaprešiću, “Ilir” bar u Krapini
 • Opremali smo bravarskim proizvodima apartmanski kompleks u Novom Vinodolskom, vršili smo izradu konstrukcije krovišta na mnogim stambenim zgradama u gradu Zagrebu, izradu konstrukcija za poslovno proizvodnu halu u Zaboku i dr.

Svi proizvodi naše firme mogu po želji naručitelja biti obrađeni vrućim cinčanjem koje sprječava koroziju proizvoda, bojani u ton boje po izboru, kao i tonirani u razne atraktivne tonove kao što su zlato, srebro, bakar, metalik zelena i dr.

Isto tako po želji naručitelja vršimo ugradnju elektromotora na potezna i dvokrilna dvorišna vrata, sa daljinskim za otvaranje-zatvaranje.

Dakle “Bravarija Prežigalo” s ponosom posluje već punih 36. godina, iza sebe niza beskonačan broj uspješno obavljenih poslova i projekata, a s ciljem da svim svojim dosadašnjim, a i budućim strankama i poslovnim partnerima pruži svoje usluge djelatnosti na najkvalitetniji način.

Hvala na posjeti i srdačan pozdrav, želi Vam direktor Bravarije Prežigalo d.o.o. Marijan Prežigalo.